Megelőző-preventív kezelések

preventivni-program

 

Megelőző-preventív kezelések

A megelőző program a fogorvos és a páciens közötti eggyüttműködésére alapul, hogy megőrizzék a természetes fogakat, eltávolítsák a beteg szövetet a fogakból, megakadályozva a betegség kialakulását, fejlődését és kiújulását.

A megfelelő program még otthon elkezdődik a helyes szájhigiéniával, mértékelt táplálkozási és evési szokásokkal. A kezelés a rendelőben folytatódik, a fogorvos és segédei részéről annak érdekében, hogy fejlődjön, megújuljon és megmaradjon az Ön szájüregének egészsége.

A megelőzés úgy szintén magába foglalja az ellenőrző vizsgálatokat, a fogkő és a lepedék tisztítását, valamint a fogak digitális röntgenfelvételezését is. A szájbarázdák kitöltése és a fluorizálása szintén kiváló megelőző módszer.

A megelőzés segít hogy elkerüljük a drága fogászati beavatkozásokat valamint az egészséges, magabiztos és a szép mosoly kulcsa is.

Fogak polírozása

A fogkő eltávolítást, a fogak felszíneinek simára polírozása követi. A fogak polírozása során finom sörtéjű kefével és speciális polírozó pasztával simára polírozzuk a fogakat. Az így létrejött sima felületen nehezebben tapad meg a lepedék, melyből a fogkő képződik.

Fluorid tartalmú paszta használata…..

A fluoridok szuvasodást gátló hatásának alapja és egyik módja az, hogy akár a fog előtörése előtt, akár utána beépülhetnek a fogzománcba, és így olyan kedvező változásokat hozhatnak létre, amelyek összességükben a fogak ellenálló-képességét fokozzák. A hatékonyság másik módja a fog környezetének befolyásolása útján jön létre, ezzel a fogszuvasodás létrejöttének külső feltételeit, pl. a kedvezőtlen pH-értéket befolyásolják.

A barázdazárás

A maradó és a tejfogak szuvasodása megelőzhető barázdazárással, ami az ép, illetve kismértékben szuvas barázdáknak egy speciális tömőanyaggal történő lezárását jelenti. A frissen előtört fogak felszínét letisztítva – fúrás nélkül – különleges nagy behatoló képességű tömőanyagot viszünk fel a fog felszínére, amely befolyik a barázdák mélyére, így elzárja a szuvasodást keltő lepedék bejutásának útját.

Jelentkezzen be a vizsgálatra!

Lépjen kapcsolatba velünk és jelentkezzen be a vizsgálatra. Bármilyen kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésükre.