Kerámia pehely – Porcelán héj

Kerámia pehely- Porcelán héj

_-Ljuspice

Kerámia pehely-Porcelán héj

Az esztétikus direkt héjak, a porcelán héjhoz hasonlóan, egyedileg készített vékony rétegek, amelyeket a fogorvos direkt, a szájban mintázva a fogakra készít. A fogak egyik, leggyakrabban a külső felszínét részben, vagy egészében befedő fogpótlás típus.

Leggyakrabban az elülső, frontfogakra készítjük. A direkt héjak a legkíméletesebb héj típusok, elkészítésük sok esetben egyáltalán nem igényli a fogak preparációját.

Néhány évvel ezelőtt direkt héjakkal csak kisebb korrekciókat lehetett megvalósítani a fogakon, a nagyobb volumenű átalakítások csak porcelán héjak segítségével voltak kivitelezhetőek. A felhasznált anyagok korszerűsödésével, egyre bátrabban alkalmazhatjuk ezt a technikát. Napjainkban kis túlzással élve, a direkt héjak alkalmazási területe megegyezik a porcelán héjakéval.

Milyen esetekben készíthetünk esztétikus héjakat?

  • fogfehérítésre nem megfelelően reagáló elszíneződések korrekciójára
  • fog fejlődési rendellenességek (pl. fluorózis, tertaciklines elszíneződés, ha fogfehérítésre nem reagál megfelelően)
  • lecsorbult fogkorona kiegészítése
  • élpótlás
  • fogak közötti rés (diastema) zárása
  • Szabálytalan helyzetű fogak pozíciójának esztétikai korrekciójára

Hogyan készül egy esztétikus kerámia pehely?

Szükség esetén a fogat minimális mértékben elő kell készíteni. Ez sok esetben csak a fog alapos tisztítását jelenti. Ezt követően az esztétikus töméskészítéshez hasonlóan járunk el. A fogat először gondosan izolálni kell, hogy elkerüljük a szájüreg nedvességével történő érintkezést, ami a technika alkalmazása során elengedhetetlen. Ezután a fogat elő kell készíteni a ragasztáshoz, ezt a lépést kondicionálásnak nevezzük. Ezt követi a ragasztóanyag felvitele, majd fotopolimerizációja. Majd apró rétegeket alkalmazva, a különböző színű és áttetszőségű anyagokat helyes sorrendben használva alakítjuk ki a foghéjat. Végül az elkészült direkt héjat kidolgozzuk, majd fényesre polírozzuk, hogy az valóban élethű legyen.

A fogsorról vett lenyomat alapján elkészítjük a fogsor pontos mását. Ezen a modellen fogászati mintázóanyagból elkészítjük a héjakat, így a páciens már az előtt láthatja az általunk tervezett direkt héjakat, illetve a fogak tervezett alakját, hogy fogaihoz hozzányúlnánk. A héjkerámia felhelyezését és rögzítését követően, bátran fog mosolyogni!

Felméréseink szerint megfelelő fogászati ellátás mellett az Ön új, teljesen kerámiából készült foghéjának élettartama sok-sok év.

 

Jelentkezzen be a vizsgálatra!

Lépjen kapcsolatba velünk és jelentkezzen be a vizsgálatra. Bármilyen kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésükre.

_-Ljuspice1