Hidak

Hidak

Hidak

Egy vagy több fog hiánya esetén a fogpótlás híd segítségével oldható meg. A híd igazából hídpillérre ragasztott koronából, áll. Ezek a fogak is porcelánból készülnek és teljesen úgy néznek ki, mint az igazi, természetes fogak. A hiányt pótló műfogakat a gondosan előkészített maradék fogakhoz, gyökerekhez vagy az azokat helyettesítő implantátumokhoz rögzítő fogpótlás a híd. Nem foglal több helyet, mint az elvesztett természetes fog.

Híd készítése során az első rendelői vizit alkalmával a pillérfogakat lecsiszolja (preparálja) a fogorvos. A következő lépés a lenyomatvétel, melynek segítségével készíti el a fogtechnikus a hidat. A korona elkészítéséhez a fogat gondosan elő kell készíteni ( le kell csiszolni ). A fogorvos ideiglenes koronát készít a rendelőben, hogy megvédje a lecsiszolt fogakat és az ínyt. A végleges korona elkészültekor a fogorvos eltávolítja az ideiglenes koronát, majd ellenőrzi az újonnan elkészült hidat. Ha megfelelően illeszkedik és a fogász és a páciens is mindent rendben talál, a hidat a pillérfogakra ragasztóval rögzítésre kerül.

Miért kell a híd ?

– pár foghiány esetén

– ha már több foghiány van az állkapocsban és megváltozott az arc formája

– hogy megelőzzük a fogak vándorlását/elmozdulását

– hogy visszaállítsuk a beszéd és a rágás folyamatát

– a szép mosoly elérése érdekében

Hogyan készül a híd?

A korona vagy híd minőségét és esztétikáját nagyban befolyásolja annak anyaga. A legelterjedtebb világszerte a fémkerámia korona melyet egyszerűen csak porcelán koronának szoktunk nevezni. Ennek alapja egy fém váz, melyre utólag kerámia leplezést égetnek. Az így készült fogpótlás esztétikus és elég erős kiterjedt foghiányok áthidalására is.

Első lépésként – mint minden fogászati beavatkozás -, a híd készítése is a konzultációval, anamnézis felvétellel, vizsgálattal kezdődik.

Második lépés a kezelési terv elkészítése.

Harmadik lépésben preparálni illetve csiszolni kell a híd készítése során a horgonyok elhorgonyzására szánt fogat, melyet helyi érzéstelenítésben végzünk. Ezt követi a csonkokról való lenyomatvétel, mely ezután a fogtechnikai laborba kerül, ahol először a híd váza készül el. Negyedik lépésként vázpróbát végzünk, és ellenőrizzük a váz stabilitását, behelyezhetőségét és tisztíthatóságát.

Ezen idő közben a lecsiszolt csonkokra ideiglenes koronát helyezünk, így Önt semmilyen esztétikai hátrány nem éri!

Utolsó lépés, a kész (leplezett) híd beragasztás előtti bepróbálása-ellenőrzése, majd végleges rögzítése ragasztócementtel.

Jelentkezzen be a vizsgálatra!

Lépjen kapcsolatba velünk és jelentkezzen be a vizsgálatra. Bármilyen kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésükre.