Fogfehérítés

Fogfehérítés

_-izbeljivanje

Fogfehérítés

A fogfehérítés a régi félelmek dacára mára egy általánosan alkalmazott fájdalommentes, esztétikai-fogászati beavatkozás, melyről kijelenthető, hogy az elmúlt évtizedek alatt még biztonságosabbá és még elérhetőbbé vált a páciensek számára. A fehérítés elterjedésének egyik oka, hogy a napjainkban fogyasztott élelmiszerek jelentős részében van valamilyen mesterséges vagy természetes színező anyag, színezék, és ezek a pigmentek a fogak felszínébe, illetve a felszín alatti rétegekbe be tudnak hatolni.

Fontos tudni, hogy minden fogfehérítésre igaz, hogy fogorvosi vizsgálat előzi meg az esetleges fehérítést. Erre azért is van szükség, mert bizonyos esetekben nem ajánlott a fogfehérítés, valamint lehetnek olyan nem ismert fogászati problémák a pácienseknél, melyek kizárják a fehérítést.

_-Izbeljivanje1

Gyakorlatból tudjuk, hogy ezek mellett azért is praktikus az ilyen előzetes kivizsgálás, mert több olyan részlet szokott felmerülni, mely a pácienseknek nem evidens a fogfehérítéssel kapcsolatban (például, hogy a tömések színét nem fehéríti ki a zselé, így sokszor eltérő színűekké válnak), és ezeket ilyenkor még idejében lehet tisztázni, megbeszélni, megoldást keresni rájuk.

Az eljárás úgy zajlik, hogy a peroxidos zseléből a peroxid fogak felszínébe hatol, majd az anyag aktiválására a lerakódott pigmenteket szétroncsolja, így azok megkötődnek és a fog fehérebbé válik. Mellékhatásként enyhe érzékenységet szokott okozni az eljárás, de szinte minden esetben 1-2 napon belül ez az érzés megszűnik.

A fogfehérítés nem végleges, nem egy állandó – tartós módszer a fogászatban. A fehérítés évente elvégezhető, és nem károsítsa a fogakat. A fogfehérítési kezelés mindenkinek ajánlott, aki elmúlt 18 éves és elégedetlen a fogai színével.

 

Beyond fogfehérítő program a Badawiban

Az egész beavatkozási folyamatot a fogorvos végzi el a rendelőben. Először a fogakra rákenik a fehérítő gélt, majd ráirányítják a Beyond fogfehérítő lámpa fényét (Beyond műszer), ami a fogakat 1 órán belül fehérré teszi.

Beyond eljárási módnak nincs mellékhatása és az eredmény 2 évig is tarthat helyes szájhigiéna betartásával. A kifehérítési műveletét töbször is megismételheti, hogy a fogak állandóan fehérek legyenek. A Beyond jelenleg a legelismertebb, legbiztosabb és leghatékonyabb fogkifehérítési mód.

Ezt a műszert egy mérnöki csapat fejlesztette ki a Kaliforniai Szilikon Völgyben. A műszer magas intenzitású kék fényt sugároz 480 és 520 nanométer közötti hullámhosszon. Ez a fény átszűrődik 12000 optikai szál, valamint 30 réteg bevont üvegen keresztül hogy ezúttal teljesen hatástalanítódjanak az ultra violett és infra vörös hullámok. Ennek eredményül központosított kék szinű “hideg fényt” kapunk, mely mélyen behatol a fogakba és aktiválja a kifehérítő gélt.

 

Jelentkezzen be a vizsgálatra!

Lépjen kapcsolatba velünk és jelentkezzen be a vizsgálatra. Bármilyen kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésükre.